Бутони

Тук ще са двата бутона

Категории
Фотоволтаичните модули са основната градивна част на фотоволтаичната система. Най-често използвани са модулите, изградени от силициеви клетки. За защита на клетките от механични повреди, се използва закалено стъкло, а в задната част, обикновено се затваря с фолио, предпазващо от влага. Целият пакет е затворен с алуминиева рамка, която служи и за монтаж на фотоволтаичният модул,  към носещата конструкция. Произвеждат се с различни напрежения и мощности. В изходящата клемна кутия са монтирани байпасни диоди и присъединителните кабели, завършват с специални конектори (МС 4), които са осигурени, срещу неправилно свързване. 
Фотоволтаичните модули са крайният продукт, готов за производство на ел.ток и подаването му към мрежата се осъществява посредством преобразуватели (инвертори), които преобразуват произведеното напрежение от модулите в съответствие със стандартите за директно захранване на потребители.
Фотоволтаичната клетка се изработва от силициеви блокове след което се подреждат и се сглобяват в по-големи единици – соларни панели, поставени в рамка и капсуловани за устойчивост към атмосферните условия КПД(съотношението между усвоена и вложена енергия) на соларна клетка от поликристален силиций в лабораторни условия е около 24%, в производствени условия се постигат 14-20%. Монокристалната клетка постига в лабораторни условия около 24% КПД, в производствени условия се постигат 14-17%.Соларните клетки.
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)